top of page

Elmer is rapper, producer en het alter-ego van actrice en theatermaker Merel Pauw. Merel studeerde in 2018 af aan de toneelschool in ArtEZ, waarna ze mede het hiphop-theatercollectief DIEHELEDING oprichtte. Binnen DIEHELEDING leerde Merel zichzelf produceren, rappen, en schrijven, wat resulteerde in een wens om een solo muziekcarrière te starten onder de naam Elmer. 

 

Met Elmer wil Merel haar liefde voor hiphop combineren met provocerende rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke visuele wereld van stripboeken. Vanuit een liefde voor Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig is Elmer’s muziek een combinatie van elektronische, funky beats, teksten met een flinke dosis humor en zelfspot, en nummers waarin Elmer eerlijk durft te zijn en rapt over bindingsangst, paniekaanvallen en zelfhaat. 


Daarnaast is er wat Elmer betreft een chronisch tekort aan vrouwelijke (en gender nonconforming) hiphop-artiesten binnen Nederland. Hoe kan Nederland, als zo’n ogenschijnlijk vooruitstrevend land wat betreft diversiteit, zo achterlopen? Hier wil Elmer verandering in brengen, door vanuit de vraag te vertrekken: bestaat er een vrouwelijk hiphop-geluid dat inherent anders is dan de sound die we kennen? Als vrouw heb je binnen deze door mannen gedomineerde scene juist de vrijheid om een eigen geluid te ontwikkelen en schijt te hebben aan hoe hiphop zou moeten klinken. Deze gedachte wakkert het vuur in Merel aan en maakt dat ze via hiphop haar verhaal wil vertellen.

Elmer (Derk Stenvers) 5.jpg
bottom of page